Kiaulienos vyniotinis su baklažanais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaulienos išpjovos: 1,5 - 2 kg,
baklažanų: 2
morkų: 3
baltos duonos riekelių: 3
kedro riešutų: 4 šaukštai
tarkuoto kietojo sūrio: 2 šaukštai
česnako: 6 skiltelės
aliejaus: 4 šaukštai
alyvuogių aliejaus: 2 šaukštai
druskos
juodųjų maltų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia baklažanus nuplausime ir nusausinsime. Tuomet supjaustysime išilgai maždaug centimetro storio riekelėmis.
2
Antrame etape morkas nuskusime, su skustuku supjaustysine išilgai plonais griežinėliais.
3
Toliau įkaitinsime keptuvėje tris šaukštus aliejaus, jame apkepsime baklažanus po maždaug – minutes iš abiejų pusių, kol šie suminkštės. Bei apibarstysime druska ir pipirais.
4
Riešutus paskrudinsime maždaug – min. sausoje keptuvėje, kol pagels. Nulupsime česnako skilteles, duoną supjaustysime mažais gabalėliais. Tuomet duoną, riešutus bei česnaką sudėsime į aukštą indą, įpilsime alyvuogių aliejaus ir trintuvu sutrinsime iki vientisos masės. Paskui masę sumaišysime su tarkuotu sūriu.
5
Mėsą nuplausime, nusausinsime. Perpjausime mėsos gabalą išilgai, užklosime plėvele ir gerai išdaužysime virtuviniu peiliu. Paskui plėvelę nuimsime, mėsą pasūdysime ir apibarstysime pipirais.
6
Galiausiai ant mėsos sudėsime baklažano bei morkų riekeles. Ant viršaus storai užtepsime riešutų masės, tada susuksime vyniotinį, iš viršaus keliose vietose jį įpjausime. Vyniotinį suvyniosime į foliją, įdėsime į aliejumi išteptą skardą ir kepsime laipsnių orkaitėje maždaug pusantros valandos. Likus dvidešimčiai minučių, atvyniosime foliją, kad mėsa apskrustų. Ragaujam ir skanaus!