Kijevo kotletai su žalumynais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos file: 2 gabaliukai (arba vištienos krūtinėlės)
sviesto: 50-60 gramų
kiaušinių: 1-2
kapotų žalumynų: 2-3 saujų (petražolių, krapų)
citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
džiūvėsėlių
druskos
maltų juodųjų pipirų
saulėgrąžų aliejaus: kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestą palaikykime kambario temperatūroje, kad šis suminkštėtų, dėkime į dubenėlį bei ištrinkime sviestą šakute. Į sviestą dėkime kapotus žalumynus, pilkime citrinos sultis, paskaninkime druska, pipirais bei viską sumaišykime. Gautą masę dėkime ant maistinės plėvelės, susukime į pailgą „dešrelę“, kurią padalinkime į dvi dalis, per vidurį sukdami į skirtingas puses. Jau paruoštą sviestą su žalumynais dėkime į šaldytuvą maždaug - minučių.
2
Tuomet vištienos filė išmuškime per maistinę plėvelę, kad vištiena būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstykie ją druska bei pipirais.
3
Tada ant išmuštos vištienos file dėkime jau atvėsintą sviesto bei žalumynų mišinį, apvyniokime jį vištienos filė bei suformuokime pailgą kotletą, kurį merkkime į plaktą kiaušinį bei labai gerai apvoliokime džiūvėsėliuose (galima tai daryti ir du kartus, vėl merkiame į kiaušinį bei apvoliojame džiūvėsėliuose).
4
Po to kijevo kotletai yra kepami įkaitintame aliejuje maždaug - minučių. Svarbu, kad mūsų aliejus nebūtų per daug karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus nevisai iškepęs. Aliejaus karštį galime patikrinti įmesdami į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu įmesta bulvė greitai neparuduos, o keps gražiai ir tolygiai, tuomet galime į puodą dėti paruoštos kijevo kotletus.
5
Galime iškepti kijevo kotletus ir kitu būdu. Gaminandamos šiuo būdu sunaudosime daug mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai nedaug apkepinami keptuvėje, tada sudedami į skardą bei šaunami į įkaitintą orkaitę maždaug --ai minučių.
6
Galiausiai kijevo kotletai yra patiekiami su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Tikras gardumėlis!