Kiniška vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos krūtinėlės: 500 gramų
sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
kiaušinių: 1
miltų: 3 valgomųjų šaukštų
krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
anakardžių riešutų: 100 gramų
aliejaus: 100 mililitrų
Padažui:
sojų padažo: 5 valgomųjų šaukštų
krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
česnako: 3 skiltelių
imbiero: 1 arbatinio šaukštelio
apelsinų: 2
rudojo cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
ryžių acto: 3 valgomųjų šaukštų
svogūnų laiškų: 30 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais.
2
Tuomet dubenyje suplakame kiaušinį, sudedame vištieną, įmaišome miltus, krakmolą bei sojų padažą, įpilame šlakelį aliejaus. Labai gerai išmaišome. Jei vištienos gabalėliai gaunasi sulipę, įberiame šiek tiek daugiau krakmolo.
3
Tada keptuvėje įkaitiname aliejų bei dalimis iškepame tešloje apvoliotą vištieną. Kepame, kol gabalėliai gražiai apskrus bei taps traškūs. Išgriebiame bei sudedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų nereikalingi riebalai.
4
Paruošiame padažą: apelsinus gerai nuplauname. Nutarkuojame vieno apelsino žieveles. Išspaudžiame sultis.
5
Krakmolą ištirpiname mililitrų vandens. Įpilame į keptuvę šlakelį aliejaus bei trumpai paskrudiname išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukiame, kol česnakas paruduos, nes apkars.
6
Supilame apelsinų sultis, suberiame tarkuotą imbierą bei apelsinų žieveles, įmaišome cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilame krakmolą.
7
Galiausiai sudedame skrudintą vištieną bei riešutus, gerai išmaišome. Tiekiame su virtais ryžiais. Tikras skanumėlis vištienos mėgėjams!