Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šio recepto paslaptis: obuolius reikia dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelė sukietėtų.

Ingredientai

Tešlai:
Kvietiniai miltai, 120 gr.
Kiaušiniai, 1 vnt.
Vanduo, 8 v.š.
Aliejus, 1 v.š.
Apvoliojimui:
Cukrus, 150 gr.
Sezamas, sėklos, 1 sauj.
Žemės riešutų aliejus, 6 v.š.
Reikės:
Obuoliai, 4 vnt.
Citrinos sultys, 1 v.š.
Kepimui:
Aliejus, 0,5 l
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuluptus oubolius pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.
2
Ruošiama tešla. Miltus išsijokite į dubenį.
3
Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją.
4
Palikti 15 min. pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus.
5
Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart į keptuvę 2-3 min, kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite.
6
Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu.
7
Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų.
8
Kai tik cukrus išsilydys ir šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius.
9
Užbarstykite sezamų sėklas, išmaišykite, kad visi obuolių apsitrauktų karamele.
10
Išdėliokite ant lėkštės. Susėdus prie stalo obuolių gabalėlius smeigti pagaliuku, panardinti į vandenį ir valgyti.