Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Vasara - ne tik daržovių ir gėrybių metas, bet ir pasiruošimo žiemai periodas. Ką pasėsi, tą ir pjausi. Tad metas pasiruošti konservuotų šparaginių pupelių žiemai. Puikaus skonio receptas, kurį su malonumu galėsite valgyti visą žiemą ir ne tik, kaip pagardą įvairiems patiekalams. Iš šio recepto ingridientų galima užkonservuoti apie 5 litrus šparaginių pupelių.

Ingredientai

4-5 kg šparaginių pupelių.
2 l vandens
2 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
125 ml acto
Krapai, lauro lapai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nukarpyti šparaginių pupelių galus, jas apvirti pasūdytame vandenyje 8-10 min.
2
Į atskirą puodą supilti vandenį, druską, cukrų, prieskonius ir užvirinti, supilti actą - pagaminote marinatą.
3
Į sterilizuotus stiklainius sudėti apvirtas šparagines pupeles ir užpilti marinatu.
4
10-15 min pasterizuoti karštame vandenyje.
5