Lietinių tortas su lašišomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lietinių tortas su lašišomis tai ypatingai skanus tortas, pagamintas iš lietinių. Lašiša čia ypač tinka, šį receptą tiesiog privaloma išbandyti.

Ingredientai

Įdarui:
varškė: 500 g
grietinėlė: 5 šaukštai
rūkyta lašiša: 300 g
citrinos sultys: 1 šaukštelis
Svogūnų laiškai
krapai
malti pipirai
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Varškę kelis kartus permalkite, sumaišykite su plakta grietinėle, pusę smulkintų žalumynų, gardinkite druska.
2
Sluoksniuokite tortą tokia tvarka: lietinis, varškės masė, smulkinta lašiša - barstykite ją pipirais ir šlakstykite citrinų sultimis, viršutinis sluoksnis turi būti lietinis.
3
Tortuko šonus iš viršaus plačiu peiliu aptepkite varškės mase.
4
Valandą palaikykite šaldytuve, tiekite pabarstę likusiais žalumynais.