Lietinių tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

sviestas: 50 gramų
kvietiniai miltai: 200 gramų
druska: 1/2 šaukštelio
kiaušiniai: 3
pienas: 600 mililitrų
riebalai: truputis kepimui
Įdarui ir papuošimui:
uogienės: 300 mililitrų (avičių, bruknių arba kitos mėgiamos)
plakta grietinėlė: 400 mililitrų (arba 400 gramų varškės kremo)
mėgstamos uogos: 200 gramų (šviežios arba šaldytos)
pabarstukai: neprivaloma
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pradžioje kepkime lietinius: sviestą ištirpinkime bei palikime, kad šis atvėstų. Į dubenį įmuškime kiaušinius, įpilkime ml pieno bei lengvai paplakime šakute, kad susimaišytų.
2
Tuomet į gautą plakinį suberkime miltus ir druską. Išmaišykime iki vientisos masės. Supilkime likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišykime.
3
Palikime tešlą pastovėti maždaug - minučių. Tada įkaitinkime keptuvę su nedaug riebalų, iškepkime plonus lietinius bei juos atvėsinkime.
4
Dabar lietinius paversime tortu: dėkime blyną ant lėkštės bei užtepkime uogiene. Uždėkime antrą blyną bei užtepkime grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuokime iki pat viršaus.
5
Galiausiai pačioje viršūnėje esantį blyną puoškime grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstykime uogomis ir, jei norime, pabarstukais. O dabar jau duokime šeimai valgyti.