Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

6 mėsingų kiaulienos šonkauliukų,
1/2 puodelio geros kokybės pomidorų padažo,
2 šaukštų medaus,
1 Šaukšto tamsiai rudo cukraus (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks),
1 Šaukšto baltojo vyno acto (galima keisti ryžių actu),
1 Šaukšto čili padažo arba Worčesterio padažo (ar kitokio aštraus padažo),
3-4 šaukštų sojos padažo,
Galite patarkuoti imbiero ar česnako, įberti čili miltelių arba maltos rūkytos paprikos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Šonkauliukus suverčiame į puodą, apipilame šaltu vandeniu, dedame ant ugnies, užverdame ir paviriname apie pusvalandį.
2
Praėjus maždaug min ruošiame padažą – į nediduką puodą supilame pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Jei norite – galite įtarkuoti česnako (kuris čia labai labai tinka) arba imbiero, įberti ir kitokių prieskonių. Užviriname. Paragaujame. Tobuliname atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos arba čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo čia tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliame nuo ugnies.
3
Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiame folija, sudedame išgriebtus šonkauliukus. Šaukštu užtepame padažą. Apverčiame. Aptepame kitą pusę. Šauname į iki laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiame. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks maždaug - min, gal mažiau – priklausomai nuo Jūsų orkaitės karštumo. Štai ir viskas! Skanaus:)