Makaronai su aštriu padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

makaronų: 400 gramų
baklažanų: 150 gramų
konservuotų pomidorų savo sultyse: 400 gramų
geltonųjų paprikų: 1
cukinijų: 1 (nedidelė)
raudonųjų svogūnų: 1
aitriosios paprikos: 2
alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
druskos: žiupsnelio
rudojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
bazilikų: žiupsnelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia paruošiame baklažaną, kad visiškai nebeliktų aitrumo: galime supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba juos pamerkti į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad visa ši procedūra truktų ne mažiau kaip minučių. Kubeliais supjaustome papriką, pusžiedžiais svogūną bei cukiniją, kuo smulkiau supjaustome aitriuosius pipiriukus.
2
Tuomet, kai susmulkiname visas daržoves, dedame ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę bei įkaitiname porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepiname svogūną, po to cukiniją, papriką bei aitriuosius pipirus. Pakepame porą minučių bei suberiame nusausintus baklažanus bei pomidorus.
3
Tada pamaišome daržoves, uždengiame jas bei kepame ant silpnos ugnies.
4
Galiausiai išverdame makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberiame žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus bei nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tuomet nukošiame makaronus bei sudeame juos į keptuvę su daržovėmis. Viską gerai pamaišome bei dedame į lėkštes. Šį patiekalą valgome, kol jis karštas. Tikras skanumėlis!
5
Patarimas: patiekalą galime paskaninti tarkuotu parmezanu bei šviežiais susmulkintais bazilikais.