Makaronai su baklažanais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikiai tiks vegetarams.

Ingredientai

2 vidutinio dydžio baklažanai
druskos
2 vidutinio dydžio pomidorai
4 šaukštai alyvų aliejaus
4 česnako skiltelės
1 šaukštelis susmulkintų čiobrelių
pipirų
350 g makaronų
2 šaukštai šaltai spausto alyvų aliejaus arba 30 g šviežio sviesto
100 g tarkuoto sūrio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Baklažanus supjaustykite cm storio griežinėliais, po to į keturias dalis ir pabarstykite druska.
2
Šiek tiek nuvarvinkite. Pomidorus trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite, perpjaukite skersai, išpjaukite kotelio vietą.
3
Baklažanus apkepinkite alyvų aliejuje ir šiek tiek mentele paspauskite, kad išbėgtų aliejaus perteklius.
4
Išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite ant servetėlės.
5
Pomidorų puseles sudėkite į keptuvę ir lengvai apkepinkite aliejuje, kuriame kepė baklažanai.
6
Česnaką nulupkite, sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir kartu su čiobreliu sudėkite prie pomidorų. Pabarstykite druska ir pipirais.
7
Įmaišykite baklažanus. Trumpai patroškinkite.
8
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens ir nukoškite.
9
Užpilkite alyvų aliejaus arba įdėkite sviesto, pasūdykite, apibarstykite sūriu ir sumaišykite. Sudėkite į dubenį.
10
Ant viršaus uždėkite baklažanus.