Maltos mėsos ir bulvių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaulienos faršas: 500 gramų
batono riekelės išmirkytos piene: 2
kiaušiniai: 2
raudonėlis: žiupsnelis
bulvės: 4-5
saliero šaknys: 300-400 gramų
morkos: 1
svogūnai: 1
druska
malti juodieji pipirai
sviestas: 1 šaukštas
aliejus: kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia nuskuskime salierą, morkas bei bulves. Tuomet salierą sutarkuokime, apibarstykime druska ir apkepinkime įkaitintame aliejuje, bei išgriebkime į lėkštę. Bulves išvirkime pasūdytame vandenyje ir nusunkime, po to sugrūskime kartu su pakepinta saliero šaknimi bei įmaišykime kiaušinį.
2
Svogūną nulupkime, smulkiai supjaustytą pakepinkime įkaitintame aliejuje, kol taps gintariniai.
3
Tada morką smulkiai sutarkuokime ir įmaišykime į maltą mėsą. Užberkime druskos, pipirų pagal skonį, įmuškime kiaušinį, įmaišykime sutrintas piene išmirkyto batono riekeles, pakepintus svogūnus ir raudonėlį. Viską labai gerai išmaišykime ir sudėkime į kepimo indą. Šaukštu gražiai išlyginkime paviršių.
4
Ant maltos mėsos sukrėskime bulvių bei saliero masę. Šaukštu išlyginkime paviršių, bei ant viršaus uždėkime susmulkinto sviesto gabaliukus.
5
Tuomet kepkime į iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Jeigu matome, kad paviršius ims skrusti per anksti, kepimo indą uždenkime folija.
6
Galiausiai patiekime su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir virtais žaliaisiais žirneliais. Ragaujam ir skanaujam!