Marinuota strimelė pomidorų padaže

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kūčioms ruošiamos strimelės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, jeigu strimelė parinkta tinkamo dydžio ir neužšaldyta.

Ingredientai

1kg strimelės (vidutinio dydžio)
100 ml augalinio aliejaus
5 morkų
5 svogūnų
česnako
čili
5 pomidorų
4 v.š. naminio pomidorų padažo
2 citrinų
malto cinamono
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Smulkiai supjaustome vieną didelį svogūną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka ar daržovių trintuve.
2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą svogūną, pasūdome, užberiame pipirų. Sudedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 minučių, kol morkos šiek tiek paruduos. Dedame smulkintus pomidorus, troškiname kol gausis vientisa masė.
3
Pridedame naminio pomidorų padažo, cinamono, išmaišome, dar kepiname 3-5 minutes, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
4
Išdarinėjame strimelę. Įkaitintame aliejuje apkepame. Strimelę sudedame į paruoštus indelius išspaudžiame citrinos ir užpilame pomidoru padažu. Uždarome indelius ir paliekame vėsioje vietoje skoniams persisunkti.
5
Papuošimui tinka keletas petražolių lapeliai, citrinos griežinėlių.
6
Ant stalo pateikiame su virtomis bulvėmis.