Mažos picos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šios mažytės picos ypač patiks vaikams, be to, labai tinka paimti į iškylą. O jei norėtumėte pagražinti stalą, šios mažylės puikiai tiks prie alaus stalo.

Ingredientai

Bolonijos padažas:
300 g faršo,
1 svogūnas,
3 česnako skiltelės,
200 g trintų konservuotų pomidorų,
druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį),
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių arba bazilikų,
aliejaus (kepti),
200 g vyšninių pomidorų.
¼ kiekio tešlos (žr. receptą „Picų tešla iš „Malsenos“ mišinio)
¼ „Marinaros“ padažo
200 g mocarelos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Iš pradžių pagaminkite Bolonijos padažą: keptuvėje pakepinkite faršą, suberkite susmulkinkite svogūną, česnako skilteles ir pakaitinkite dar kelias minutes. Tada sudėkite trintus konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais. Pakaitinkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
2
Orkaitę įkaitinkite iki 250° C temperatūros. Rankomis suformuokite (arba ant miltuoto stalo iškočiokite) 15 mažų paplotėlių ir sudėkite į skardą. Kiekvieną aptepkite „Marinaros“ padažu ir užberkite tarkuoto sūrio. Aptepkite Bolonijos padažu ir kepkite orkaitėje 10-15 minučių. Kai iškeps, ant viršaus uždėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.