Meduoliniai “bučkiai”

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Skanūs bučinukai vaikams ir nevaikams :)

Ingridientai

250 g miltų,
300 g bulvių krakmolo,
200 g cukraus pudros,
150 g sviesto,
300 g natūralaus medaus,
3 kiaušiniai,
po 2 šaukštus kepimo miltelių ir paruošto meduolių prieskonių mišinio,
deginto cukraus spalvai pagerinti.
Baltymų glajui:
200 g cukraus,
1/4 stiklinės vandens,
3 kiaušinių baltymai,
šaukštelis citrinų sulčių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Išsukite sviestą su cukrumi, sukrėskite medų, supilkite išplaktus kiaušinius, degintą cukrų, suberkite prieskonius, krakmolą, su kepimo milteliais išmaišytus miltus.
2
Viską minkykite tol, kol gausis vienalytė kieta tešla. Suvyniokite tešlą į maisto produktų plėvelę ir apie valandos palaikykite šaldytuve.
3
Iškočiokite iš tešlos volelius, supjaustykite graikinio riešuto dydžio gabalėliais, suformuokite apskritus meduolius, retai sudėkite į skardą ir kepkite kaitrioje orkaitėje, kol pagels.
4
Paruoškite glajų: iš vandens ir cukraus išvirkite tokio tirštumo sirupą, kad į šaltą vandenį įlašintas karšto sirupo lašas neišsileistų.
5
Išplakite baltymus iki putų, po truputį supilkite karštą sirupą ir plakite, kol sutirštės. Baltymų ir sirupo mišinį parūgštinkite citrinų sultimis.
6
Aptepkite glajumi iškepusių karštų meduolių apačias, sulipdykite po du, vėl sudėkite į kepimo skardą ir dar kartą pašaukite į orkaitę kepti, kol apdžius meduolius jungiantis glajus.