Meduolis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikus meduolis jūsų šventei.

Ingridientai

Tešlai:
Medus, 250 gr.;
Cukrus, rudas, 150 gr.;
Sviestas, 100 gr.;
Miltai, 500 gr.;
Pipirai, 1 a.š.;
Cinamonas, 0,5 a.š.;
Gvazdikėliai, malti, 1 žiups.;
Kardamonas, 1 žiups.;
Muskatas, tarkuotas, 1 žiups.;
Anyžius, 1 žiups.;
Kepimo milteliai, 1 pak.;
Druska, 0,3 a.š.;
Kiaušiniai, 2 vnt.;
Reikės:
Džiūvėsėliai, 2 v.š.;
Migdolai, nuvalyti, 20 vnt.;
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
2
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais.
3
Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
4
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
5
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
6
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas.
7
Iške­pusį meduolį palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją.
8
Valgyti po poros dienų.