Mėsos krepšeliai, įdaryti pievagrybiais ir morkomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šie vištienos ir kiaulienos faršo krepšeliai - tai itin skanus, sotus, nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Puikiai tinka ne tik gardiems namiškių pietums, bet ir įvairioms progoms, kuomet skaniais pietumis norisi pavaišinti svečius.

Ingredientai

300 g vištienos faršo
300 g kiaulienos faršo
2 kiaušiniai
100 g džiūvėsėlių
200 ml pieno
500 g pievagrybių
5 morkos
Sūris pagardinimui
Aliejus kepimui
Prieskoniai: druska, pipirai, paprikos milteliai, žalumynai ir kiti mėgstami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenėlį supilkite pieną ir jame išbrinkinkite džiūvėsėlius.
2
Kitame dubenyje sumaišykite vištienos ir kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais bei supilkite piene išbrinkintus džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
3
Keptuvėje apkepkite pievagrybius.
4
Kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną bei patroškinkite tarkuotas morkas, pagardinkite druska, pipirais.
5
Iš faršo suformuokite krepšelius, į jų vidų sudėkite pievagrybių, tuomet morkų įdarus.
6
Ant viršaus užberkite tarkuoto arba pjaustyto sūrio.
7
Sudėkite į aliejumi pateptą arba kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 -60 min.