Mielinės „ausytės“

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Patarimas: mielinės „ausytės“ dažnai verdamos taukuose ar aliejuje. Tuomet į tešlą įpilama pusę šaukštelio degtinės.

Ingridientai

Tešlai:
0,5 kg miltų,
stiklinė pieno,
25 g mielių,
4 kiaušinių tryniai,
80 g sviesto,
žiupsnelis druskos.
Įdaras:
10 džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
šaukštas taukų, aliejaus ir sviesto,
po žiupsnelį maltų pipirų ir druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Paruoškite tešlą: į šiltą pieną supilkite mieles, suberkite pusę miltų ir išmaišykite.
2
Tešlos paviršių apibarstykite miltais, uždenkite audiniu ir pastatykite šiltai.
3
Kai tešla iškils ir nuslūgs, išplakite, suberkite likusius miltus, supilkite 3 išplaktus trynius, įberkite druskos ir išminkykite.
4
Baigdama minkyti sudėkite ištirpintą sviestą ir dar kartą pakildinkite tešlą.
5
Grybus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Ant riebalų pakepinkite svogūnus ir maltus grybus (galite įpilti šaukštą grybų nuoviro).
6
Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų ir ataušinkite.
7
Pakilusią tešlą iškočiokite, lakštą padalykite rombeliais, ant kiekvieno dėkite įdaro ir suformuokite „ausytes“. Sudėję jas į kepimo skardą, palaukite 10-15 minučių, kad pakiltų, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite.