Mielinės bandelės su cinamonu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

šiltas pienas: 250 mililitrų
cukrus: 100 gramų
mielės: 25 gramai
kiaušiniai: 2 (vienas iš jų aptepimui)
sviestas: 125 gramai
prieskoniai meduoliams: 2 a.š.
druska: 1 a.š.
miltai: 650 gramų
Įdarui:
maltas cinamonas: 3 v.š.
cukrus: 100 gramų (bei šiek tiek pabarstymui)
lydytas sviestas: 80 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausiai pašildytame piene ištirpinkime cukrų bei sutrupintas mieles. Kada mielių ir pieno mišinys pradeda burbuliuoti, suberkime prieskonius, supilkime lydytą sviestą bei išplaktą kiaušinį. Tuomet į persijotus miltus supilkime gautą masę.
2
Viską maišykime su šaukštu, o kai sutirštės - minkykime rankomis. Minkyti reikia maždaug pusvalandį, kol tešla pasidaro vientisa ir elastinga. Palikime tešlą šiltai, kol ši dvigubai pakils. Jau pakilusią tešlą padalinkime į dvi dalis. Iš kiekvienos iškočiokime po stačiakampio formos lakštą apie centimetro storio.
3
Tuomet patepkite lydytu sviestu (kad iškepusios bandelės nebūtų sausos). Cukraus bei cinamono mase gausiai pabarstykime iškočiotos tešlos paviršių, išlyginkime delnu, kad vienodai pasiskirstytų pabarstukai. Taip paruoštą tešlą išilgai suvyniokime voleliu.
4
Viršų paspauskime, kad būtų galima lengviau supjaustyti. Supjaustykime įstrižai maždaug - centimetro pločio juostelėmis. Kiekvieną bandelę per vidurį spustelėkime pirštu, kad šonai išlįstų lauk.
5
Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas bei palikime maždaug minučių pakilti.
6
Galiausiai pakilusias aptepkime plaktu kiaušiniu bei apibarstykime cukrumi. Kepkime iki laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug minučių kol bandelės gražiai paruduos. Labai labai skanu!