Mieliniai vainikėliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

miltai: 500 g
sviestas: 100 g
kiaušiniai: 1
druska
pienas: 250 ml (šiltas)
mielės: 25 g
cukrus: 3 v.š.
kiaušinio tryniai: 1 (aptepimui)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia miltus persijojame į gilų dubenį, įberiame žiupsnelį druskos, o sviestą ištirpiname.
2
Tuomet į praaušusį tirpintą sviestą supilame išplaktą kiaušinį. Išmaišome bei masę supilame į dubenį su miltais. Pašildytame piene ištirpiname mieles bei cukrų, viską supilame į dubenį su miltais.
3
Užminkome tešlą: tešla turi būti vientisa, elastinga bei nelipni. Dubenį uždengiame bei padedame šiltai, kad tešla pakiltų, tūris turi maždaug padvigubėti. Pakilusią tešlą lengvai perminkome bei padaliname į vienodo dydžio gabaliukų.
4
Kiekvieną gabaliuką padaliname dar į dvi dalis. Tuomet iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiojame vienodo storio bei maždaug centimetrų ilgio volelius. Imame po volelius bei gražiai susukame. Iš susuktos pynutės suformuojame apvalius vainikėlius - riestainius, galus užsukame, kad šie kepdami neiširtų.
5
Galiausiai dedame į kepimo popieriumi išklotas skardas. Leidžiame pakilti dar apie minučių. Kiekvieną riestainį aptepame kiaušinio tryniu (arba pienu) bei apibarstome cukrumi. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes, kol gražiai pagels. O dabar galime mėgautis:)