Mielinis pyragas su aguonomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

pienas: 125 mililitrai
cukrus: 3 šaukštai
vanilinis cukrus: 1/2 pakelio
sausos mielės: 7 gramai
miltai: 350 gramų
sviestas: 50 gramų
kiaušiniai: 2
aliejus
kiaušiniai: 1 (aptepimui)
Įdarui:
aguonos: 1 stiklinė
cukraus pudra: 2 šaukštai
vanduo
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia pieną, sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų pakaitinkime kol ištirps, atvėsinkime iki kūno temperatūros, suberkime mieles. Miltus išsijokime į dubenį, supilkime mielių - pieno mišinį, įmuškime kiaušinius bei užminkykime tešlą. Tešla turėtų būti minkšta bei lipni, rankas minkant tešlą tepti aliejumi, kad tešla neliptų. Minkykime, kol tešla nebelips prie rankų, bet dar išliks minkštutė. Dubenį uždengkime drobele bei palikime šiltai kol tešla pakils dvigubai.
2
Tuomet aguonas sumalkime kavamale, suberkime cukraus pudrą bei įpilkime šiek tiek vandens, labai gerai išmaišykime. Įdaras turi gautis sunkiai maišomas.
3
Po to orkaitę įkaitinkime iki laipsnių temperatūros. Pakilusią tešlą plonai iškočiokime bei ištampykime ant sviestu patepto stalo. Tešla turi būti plonai ištampyta bei permatoma. Užtepkime aguonų įdarą ant tešlos bei standžiai susukime ritinėlį. Jį perlenkime pusiau ir suvykime tarsi virvę.
4
Galiausiai pyragą dėkime į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepkime kiaušinio plakiniu, talpinkime į orkaitę maždaug minučių. Po -ies minučių sumažinkime orkaitės temperatūrą iki laipsnių temperatūros bei uždengkime pyragą folija, kad neapdegtų pyrago viršus. Kepkime dar maždaug minučių. Pyragas labai minkštas, purus bei žinoma skanus. Valgome!