Minkštas meduolis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Skanutėlis, minkštutėlis meduolinis pyragėlis.

Ingridientai

5 kiaušinių tryniai,
5 šaukštai grietinės,
3 šaukšteliai meduolių prieskonių mišinio: malto cinamono, anyžių, kardamonų, gvazdikėlių.
400 g medaus,
150 g cukraus,
4-5 šaukštai juodųjų arba raudonųjų serbentų drebučių,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pakaitinkite medų, kol šiek tiek patamsės.
2
Į kiaušinių trynius, iki baltumo išsuktus su cukrumi, supilkite pravėsusį medų, prieskonius, su kepimo milteliais išmaišytą grietinę ir miltus.
3
Viską gerai išmaišykite - tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
4
Išverskite iškepusį meduolį ant švarios drobės atraižos, kai visai atvės, aptepkite uogų drebučiais.
5
Kepinį galima papuošti baltojo šokolado glajumi, spalvotomis vaisių cukatomis.