Moliūginis varškės pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

sausainių: 360 gramų (Selga arba Gaidelis)
ciberžolės: 1 arbatinio šaukštelio
cukraus: 100 gramų
kiaušinių: 3
krakmolo: 50 gramų
varškės: 400 gramų
maskarponės sūrio: 150 gramų
rudo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
sviesto: 200 gramų
tarkuoto moliūgo: 500 gramų
vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
aviečių: 50 gramų (papuošimui)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia trintus sausainius sumaišome su ruduoju cukrumi bei ištirpintu sviestu. Tada gauta mase išklojame torto formos dugną bei šiek tiek kraštus. Forma privalo būti ištepta sviestu.
2
Tuomet kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
3
Po to varškę išmaišome su maskarponės sūriu, varške, krakmolu bei sumaišome su kiaušinių mase.
4
Smulkiai sutarkuotą moliūgą maišydami verdame maždaug minučių.
5
Tada į atvėsusius moliūgus įmaišome ciberžolės bei sumaišome su likusia mase. Suverčiame viską ant sausainių.
6
Dedame į įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug minutes.
7
Galiausiai valgome gerai atšaldytą. Galima pyragą puošti avietėmis arba kitomis mėgstamomis uogomis. Skanumėlis!