Ši duona kvepia pyragėliais, morkos suteikia drėgmės ir minkštumo. Šią duonelę nebūtina suvalgyti iš karto, ji puikiai tinka paskrudinta ir pagardinta įvairiomis užtepėlėmis. Labai skanus skonis!
Ingredientai
30 g šviežių mielių
300 ml kefyro
250 g morkų (2-3 didelės)
200 g viso grūdo kvietinių miltų
400 g kvietinių miltų
Prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 3 šaukšteliai druskos, 1 šaukštelis kmynų, ir kiti mėgiami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Mieles ištrinti su pora šaukštų vandens, įberti cukraus.
2
Miltus persijoti į dubenį, suberti visus prieskonius.
3
Morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka.
4
Miltuose padaryti įdubą, supilti mieles ir kefyrą, subersti tarkuotas morkas, išmaišyti. Pirmiausia maišyti šaukštu paskui rankomis. Tešla turi gautis lipni, minkšta, nepadauginti miltų, kad duona nebūtų kieta.
5
Minklę pridengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti bent 10 min.
6
Tešlą perkelti ant stalo dar kartą paminkyti (minkyti nebus patogu, nes trukdys morkos). Tešlą sudėti atgal į indą ir palaikyti uždengus dar apie valandą, kad iškiltų.
7
Suformuoti duonos kepaliuką, dėti į kepimo indą, peiliu įpjauti viršūnėlę, palikti, kad dar kartą pakiltų (30-60 min.).
8
Duoną dėti kepti, kai minklė bus pasipūtusi, iškilusi.
9
Kepaliuko virtų pabarstyti miltais, kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 min.
10
Iškepusią duoną dar 30 min palaikyti kepimo inde, o vėliau ištraukti.
11
Štai ir viskas! Daug instrukcijų, nemažas laukimas, tačiau gautos duonelės skonis viską atperka!
Komentarai
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.