Morkų pyragas be gliuteno

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šis morkų pyragas ne tik sveikas, vegetariškas, be glitimo, bet ir labai skanus.

Ingredientai

250 g sutarkuotų morkų
140 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
200 g miltų be glitimo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 g mėgiamų riešutų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi.
3
Sviestą su cukrumi išsukti iki kreminės konsistencijos, suberti tarkuotas morkas, išmaišyti.
4
Įmušti kiaušinius, išmaišyti.
5
Mėgiamus riešutus susmulkinti arba sutrinti trintuvu, įmaišyti į gautą masę.
6
Gautą masę sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje apie 50 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa - pyragas iškepęs).
7
Štai ir viskas, skanaus! Galima pyragą papuošti cukraus pudros glajumi-kremu, ar kitu mėgiamu.