Morkų vyniotinis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kiekvienas žino tradicinį Kuršėnų vyniotinį. Purus, minkštas biskvitinis pyragas tiesiog tirpsta burnoje. O mes siūlome pasigaminti tokį pat skanų, purų tik kiek kitokį Kuršėnų vyniotinį - su morkomis!

Ingridientai

3 kiaušiniai
150 g mėgiamų miltų
2 puodeliai tarkuotų morkų
Prieskoniai ir pagardinimai: vanilės ekstraktas, cukrus, cinamonas, druska, kepimo milteliai, imbieras
180 g grietinėlės sūrio (cream cheese)
40 g sviesto
Cukraus pudra
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Išplakti kiaušinius, sudėti prieskonius ir pagardinimus, viską kartu išmaišyti, sudėti miltus, dar kartą išmaišyti. Tuomet suberti tarkuotas morkas, išmaišyti.
2
Gautą masę pilti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol tešla nekibs prie medinio pagaliuko.
3
Kol biskvitas dar šiltas jį suvynioti, kad lengviau vyniotųsi su įdaru.
4
Į indą sutrinti sviestą ir grietinėlės sūrį, sudėti cukraus pudrą ir šiek tiek vanilės ekstrakto, viską kartu sumaišyti.
5
Gautą įdarą tepti ant morkų biskvito, išlyginti ir suvynioti.
6
Paruoštą biskvitą apibarstyti cukraus pudra.
7