Naminės spurgytės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pagamintos namuose, šviežios, skanios, kvepiančios ir purios spurgytės (nors keptos keksiukų formelėse, tačiau atrodo visai kaip spurgos!) - puikus, daug laiko nekainuojantis ir pasiteisinantis desertas.

Ingredientai

1,5 puodelio miltų
0,5 puodelio cukraus
0,5 puodelio pieno
1/3 puodelio ištirpinto sviesto
1 didelis kiaušinis
Pagardinimai ir priedai: 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštas vanilės ekstrakto, cinamono, šiek tiek druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti keksiukų formeles.
2
Dideliame inde išmaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir cinamoną.
3
Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, supilti pieną ir lydytą sviestą, vanilės ekstraktą, išmaišyti.
4
Abiejų dubenėlių turinį sumaišyti kartu.
5
Dėti paruoštą tešlą į keksiukų formeles, kepti apie 20-25 min., palaukti, kol pravės.
6
Kad būtų skanesni, pravėsusius keksiukus patepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi su cinamonu.
7
8