Naminis “Pesto” padažas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Užderėjo pas mane bazilikai, nors vežimu vežk! Džiovinti juos jau atsibodo, o ir daug daugiau naudingų savybių yra ne džiovintuose, o žaliuose, ką tik iš daržo nuskintuose bazilikuose. Kaip žinia, šis prieskoninis augalas pilnas eterinių aliejų, naikinančių bakterijas ir virusus, sušvelnina kvėpavimo takų ligų simptomus, turi daug vitamino C, padeda kovoti su depresija, stresu, blogu miegu (užtenka vien baziliko kvapo). Taip pat bazilikai naudingi dantims. Dėl antibakterinių savybių padeda išvengti ėduonies, dantų apnašų ir kitų burnos problemų. Taigi kaip puikiai panaudoti šį vertingą prieskonį? Ogi pasigaminti Italijoje taip mėgstamą padažą, kuriuo galima pagardinti makaronų patiekalus arba tiesiog užsitempti ant baltos duonos skrebučio. Gaminimo procesas visai paprastas.

Ingredientai

5-6 saujos bazilikų
1-2 saujos kedrinių pinijų (jeigu neturite, tai puikiai tiks ir anakardžių arba graikiniai riešutai)
2 skiltelių česnako
70-80 ml alyvuogių aliejaus
dviejų saujų tarkuoto Permezano arbo kokio nors kito kietojo sūrio. Iš tiesų, tinka ir Čedario sūris (kai kuriuose Italijos regionuose "Pesto" gaminamas būtent su šiuo sūriu)
Druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Šiek tiek ant keptuvės pakepiname riešutus. Į grūstuvę arba virtuvinį kombainą sumetame česnaką, bazilikus, pakepintus riešutus, pilame aliejų, beriame žiupsnelį druskos ir, žinoma sūrį.
2
Viską sumalame. Galima įpilti ir šiek tiek citrinos sulčių.
3
Jeigu padažo pasidarėte pakankamai nemažai ir manote, kad greitai viso jo nesuvalgysite, tai galite jį ir užsišaldyti. Tik tuomet į jį nedėkite sūrio, jo įsidėsite tada, kai ruošitės valgyti. Ir nepamirškite, kad šaldytuve padažo laikyti ilgai negalima, jis pakankamai greitai sugenda.