„Napoleonas“ pradedantiesiems

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Tešlai:
sviesto: 600 gramų
grietinės: 130 gramų
miltų: 1100 gramų
druskos: žiupsnelio
acto: 4 arbatinių šaukštelių
Kremui:
pieno: 500 mililitrų
sviesto: 400 gramų
kiaušinių trynių: 7
cukraus: 125 gramų
miltų: 25 gramų
krakmolo: 25 gramų
vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia persijotus miltus sumaišome su tirpintu sviestu. Sudedame grietinę, druską bei actą. Iškočiojame elastingą tešlą. Padaliname ją į lygių dalių, apvyniojame jas maistine plėvele bei pusvalandžiui padedame į šaldytuvą.
2
Tuomet paruošiame kremą. Užviriname pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, miltais bei krakmolu. Įpilame karšto pieno, išmaišome.
3
Tada supilame trynių masę į likusį pieną, maišydami užviriname bei paverdame apie minutę. Nukeliame nuo ugnies bei sudedame pusę kremui skirto sviesto. Plakame kremą, kol jis atvės iki laipsnių temperatūros. Sudedame likusį sviestą bei dar kartą suplakame.
4
Iškočiojame iš tešlos gabaliukų plonus blynus, subadome juos šakute. Kepame kiekvieną blyną laipsnių karščio orkaitėje apie minučių.
5
Galiausiai iškepusius blynus pertepame kremu. Palaikome tortą per naktį šaldytuve. O dabar mėgaujamės. Tobulas tortas!