Nesaldus pyragas su bulvėmis ir kaliaropėmis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Prie jo tinka įvairios salotos. Tarp bulvių galima paskleisti ir kubeliais pjaustyto kumpio.

Ingredientai

750 g mažų bulvių,
2 nedidelės kaliaropės,
50 ml grietinės,
po 1 mažą svogūną ir kiaušinį,
druskos, pipirų, didelio žiupsnio cukraus, šaukštelio sviesto,
tarkuoto kietojo sūrio ("Džiugo").
Tešlai:
230 g miltų,
žiupsnio kepimo miltelių,
nubraukto šaukštelio druskos,
110 g sviesto - neatšaldyto,
po 1 šaukštą alyvų aliejaus, acto, tarkuoto kietojo sūrio ir kapotų žalumynų (mairūnų, pankolių, petražolių),
70 ml šalto vandens.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves nušveiskite. Kiekvieną įsukite į aliuminio foliją ir 40 min. kepkite iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje (arba virkite garuose). Nulupkite dar šiltas. Tešlai skirtus produktus suminkykite į nekietą tešlą.
2
Pusvalandį palaikykite vėsiai. Per plėvelę iškočiokite tešlą į šiek tiek didesnį nei pyrago forma skritulį.
3
Likučius panaudokite kraštui formuoti.
4
Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą, subadykite šakute ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę.
5
Svogūną supjaustykite. Kaliaropes supjaustykite nestambiais gabalėliais, sudėkite į puodą su trupučiu sviesto, puse stiklinės vandens, žiupsneliu druskos ir žiupsniu cukraus, uždenkite ir patroškinkite, kol kaliaropės suminkštės.
6
Kaliaropes nusunkite, sutrinkite ir atvėsinkite.
7
Įmaišykite grietinėlę, kiaušinį, pagardinkite prieskoniais.
8
Kaliaropių kremą užtepkite ant tešlos, išdėliokite pusiau perpjautas bulves, gausiai apibarstykite kietuoju sūriu, pipirais ir 35-40 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę.
9
Iškepęs pyragas turi bent 10 min. pravėsti, tik tada jį galima pjauti nebijant, kad išbėgs kremas.