Obuoliai su padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Burnoje tirpstantis obuliai su padažu.

Ingredientai

4 dideli antaniniai obuoliai,
2-3 šaukšteliai cukraus,
80 g razinų,
70 g brendžio.
Vanilinis padažas:
150 g pieno,
4 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
25 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Razinas nuplaukite, nusausinkite, užpilkite brendžiu ir palikite apie valandą pastovėti. Nuplaukite obuolius, išpjaukite kotelius bei sėklalizdžius.
2
Į obuolių vidų įberkite po pusę šaukštelio cukraus, suberkite brendyje išmirkytas razinas.
3
Sudėkite įdarytus obuolius į kepimo indą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
4
Stebėkite, kad jie nesusproginėtų.
5
Paruoškite vanilinį padažą: ištrinkite iki baltumo trynius su cukrumi.
6
Išmaišykite krakmolą trijuose šaukštuose šalto pieno ir sumaišykite su kiaušinių mase.
7
Užvirinkite pieną, nukaiskite nuo ugnies ir, nepaliaujant maišyti, supilkite į jį paruoštą mišinį.
8
Suberkite vanilinį cukrų, puodelį su padažu vėl pastatykite ant silpnos ugnies ir penkias minutes pakaitinkite, bet neužvirinkite.
9
Prieš patiekiant padažu užpilkite keptus įdarytus obuolius ir ataušinkite.