Obuolinis štrudelis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Obuolių pyragas. Ypač skanus su ledais. Rekomenduoju visiems!

Ingridientai

10 obuolių
50 g razinų
1 a.š. cinamono
2 v.š. cukraus
2 riekės sutrupintos duonos
300 g miltų
3 v.š. sviesto
2 v.š. cukraus pudros
1 stiklinė vandens
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kepama su meile ir šiluma. Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla.
2
Jos ruošimui naudoju miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, tris šaukštus ištirpinto margarino arba sviesto kepiniams bei šiek tiek druskytės.
3
Visus ingridientus sumaišau ir ypač gerai išminkau, kad tešla būtų tikrai tampri. Gautą tešlą palieku šiltai „prinokti“ valandai laiko.
4
Tuo tarpu ruošiu įdarą.
5
Nulupu ir smulkiai supjaustau obuolius. Tada juos, razinas, cinamoną bei cukrų suberiu į vieną indą ir gerai sumaišau.
6
Ateina laikas imtis pagrindinio štrudelio gaminimo akcento – tešlos kočiojimo.
7
Tešlą reikia iškočioti taip, kad tešla būtų plona, bet netrukinėtų.
8
Tokią tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu ir dar šiek tiek “patampyti”, kad būtų lygesnė ir dar kartą ištepti išlydytu margarinu.
9
Ant paruoštos tešlos dedu sluoksnį sutrupintos duonos, o ant jos visą paruošą obuolių ir razinų įdarą bei tolygiai paskirstau. Tešlą susuku kaip vyniotinį ir U raidės forma dedu į margarinu išteptą kepimo skardą ir dar karta aptepu ištirpintu margarinu.
10
Kepti 40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai parus.
11
Patiekt apybarsyta cukraus pudra ir cinamonu.
12
13