Obuolių pyragas su irisiniu glaistu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

rudasis cukrus: 150 gramų
sviestas: 150 gramų
kiaušiniai: 3
obuoliai: 2 (dideli)
razinos: 100 gramų
citrinos žievelės: 1 citrinos
citrinos sulčių: 1 citrinos
persijoti miltai: 200 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
druska
cinamonas: 2 arbatiniai šaukšteliai
maltas imbieras: 1 arbatinis šaukštelis
Irisų glaistui:
tamsus muscovado cukrus: 3 valgomieji šaukštai
sviestas: 1 valgomasis šaukštas
maskarponės sūris: 250 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia paruošiame irisinį glaistą: ant nedidelės ugnies kaitiname muscovado cukrų su sviestu, kol ištirps. Sudedame į puodą maskarponės sūrį bei labai gerai išmaišome. Padedadame glaistą į šaldytuvą bent jau vienai valandai, kad šis sustingtų.
2
Persijojame miltus į indą, suberiame prieskonius, druską ir kepimo miltelius.
3
Tuomet kitame inde sviestą bei cukrų plakame, kol pasidaro puri masė. Po vieną į sviesto masę įmušame kiaušinius, kiekvieną kartą labai gerai išmaišome, kol susidaro vientisa masė. Į šią išplaktą masę per tris kartus supilame persijotus miltus bei viską kaskart įpylus gerai išmaišome. Įdedame tarkuotą citrinos žievelę.
4
Tada nulupame obuolius, sutarkuojame juos su burokine tarka bei pašlakstome citrinos sultimis. Sudedame tarkuotus obuolius bei razinas į sviesto masę ir sumaišome.
5
Galiausiai įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros. Ištepame pyrago formą sviestu bei į dugną įklojame kepimo popieriaus. Supilame tešlą į formą bei išlyginame paviršių šaukštu arba mentele. Kepame pyragą maždaug - minutes arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas pagaliukas nebeaplips tešla. Išimame pyragą iš orkaitės, paliekame kad kiek atvėstų. Atvėsusį pyragą išimame iš formos bei padedame ant grotelių, kad atvėstų visiškai. Aptepame pyrago viršų glaistu bei patiekiame. Skanaus!