Obuolių pyragas su karamele

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Margarino 125 g
Miltai 1 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 6 valg. šaukšt.
Baltas vynas 2 valg. šaukšt.
Druska 1 žiups.
Muskato riešutas 1 žiups.
Įdarui:
Obuoliai 1 kg.,
Cukrus 1 stikl.,
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.,
Sviestas 100 g.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą margariną VILNIUS kepiniams. Įmušti kiaušinį, supilti vyną ir užminkyti tešlą. Padaryti rutulį, suvynioti jį į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą. Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti į dalis. Sviestą ištirpinti kepimo formoje ir suberti cukrų. Sudėti į sviestą obuolių ketvirčius, glotnai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinti ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus. Iš tešlos iškočioti blyną ir uždėti jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki laipsnių min., kol tešla pagels. Iškeptą pyragą išversti ant lėkštės obuoliais į viršų. Aš jį papuošiau vaniliniais ledais.