Obuolių pyragas – tartaletė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kvepiantis obuoliais, minkštutis, karamelinis ir dar jeigu su ledų kaušeliu ant viršaus... Tikra pasaka, o ne pyragas. Labai greitai ir paprastai pagaminamas, fantastiškas desertas, kuris praskaidrins Jūsų nuotaiką, nudžiugins namiškius ar leis svečiams labai skaniai "pasidesertinti" :D

Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla
1 kg obuolių
100 g cukraus
40 g sviesto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Palikti sluoksniuotą tešlą, kad ji šiek tiek atšiltų, tuomet šiek tiek iškočioti, jei reikia sujungti porą lakštų, tuomet ant jos uždėti apvalų indą ir nupjaustyti kraštus, kad gautųsi apvali forma pyragui. Pabadyti šakute.
2
Obuolius nulupti, išimti sėklutes, padalinti į 4-6 dalis.
3
Į puodą supilti cukrų, jį pakaitinti, kad išsilydytų ir paruduotų.
4
Į puodą įmesti gabalėlį sviesto, pamaišyti.
5
Į gautą karamelinę masę suberti obuolius, juos lengvai patroškinti, kad karamelizuotųsi.
6
Obuoliukus gražiai sudėti į kepimo indą, supilti pasigamintą karamelę, viską padengti sluoksniuota tešla, gražiai užkišti kraštelius.
7
Kepti apie 45 min. 170 laipsnių orkaitėje.
8
Iškepusį pyragą uždengti lėkšte, apversti ir taip paprasčiausiai išimti iš kepimo indo, labai skanu pagardinti kaušeliu ledų :)
9