Obuolių sūris orkaitėje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Jei sukate galvą, kur dėti obuolius, kurių nebežinote, kur panaudoti ar ką iš jų bedaryti, tuomet pasigaminkite itin lengvai ir paprastai pagaminamą obuolių sūrį. Tam nereikia nei daug laiko, nei ypatingų pastangų, o skonis atperka visus lūkesčius :)

Ingredientai

3 kg obuolių
300 g cukraus (priklauso ir nuo Jūsų skonio)
Sauja pakepintų migdolų (nėra būtina)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti ketvirčiais, sudėti juos į gilesnį kepimo indą. (Palikti šiek tiek obuolių pabaigai)
2
Kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol sukris (apie 25-35 min.)
3
Obuolių masė atvėsinti, supilti į karščiui atsparų puodą, suberti cukrų, gerai išmaišyti, kepti 200 laipsnių orkaitėje dar apie valandą. Kartkartėmis vis pamaišyti.
4
Masei sutirštėjus ir patamsėjus, išimti puodą iš orkaitės ir baigti virti ant viryklės (vidutinės ugnies) dar apie 30 min.
5
Suberti likusius obuolius, o kai masę visiškai pasidarys tiršta ir riešutus (jei naudojate).
6
Baigtą virti košę sudėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir palaukti, kol visiškai atvės.
7
Supjaustyti ir skanauti :)