Obuolys bandelėje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle. Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje!

Ingredientai

5 obuolių;
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausia du gabaliukai po 250 g);
10 šaukštelių cukraus;
Kelių melisos lapelių (puošybai);
Cinamono.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Iš tešlos išpjauti tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį, apskritimo centre peiliu padaryti skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį, tešlos apskritimą pabarstyti cukrumi (apie su šaukstelius kiekvienam apskritimui), cinamonu, tuomet apgobti obuolį ir apačioje tešlą gerai užspausti.
2
Kad geriau laikytųsi obuolio apačioje galima išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą.
3
Iš tešlos išpjauti lapelį ir prilipdyti netoli koto.
4
Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi, cinamonu ir kepti apie 20 min 200oC laipsnių karštumo orkaitėje.