Orkaitėje kepti blynai su karameliniais cinamoniniais obuoliais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

obuoliai: 2 vidutiniai (nulupti, supjaustyti riekelėmis)
sviestas: 2 valgomieji šaukštai
rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
kiaušiniai: 3
miltai: 1/2 puodelio
pienas: 1/2 puodelio
cukrus: 1 valgomasis šaukštas
druska: žiupsnelis
sviestas: 1 arbatinis šaukštelis
maltas cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
rudasis cukrus: 1 valgomasis šaukštas
citrinos sultys: 2-3 arbatiniai šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitinkime orkaitę iki C laipsnių temperatūros. Keptuvėje išlydikime šaukštus sviesto ir ant vidutinės liepsnos apkepinkime obuolių riekeles, kol jos suminkštės ir išleis sultis. Tada suberkime rudąjį cukrų ir maišydami kepkime dar minutėlę, kol cukrus gražiai karamelizuosis.
2
Tuo tarpu suplakime kiaušinius, pieną, šaukštelį cukraus ir miltus, įberkime žiupsnelį druskos. Supilkime tešlą ant karamelinių obuolių ir pašaukime į orkaitę maždaug -čiai minučių.
3
Kol blynas kepa, sumaišykime likusį rudąjį cukrų su cinamonu ir supjaustykime likusį sviestą į mažus gabalėlius. Po minučių, išimkime keptuvę ir išdėliokime ant blyno paviršiaus sviesto gabalėlius bei pabarstykime cinamoniniu cukrumi. Pašaukime atgal į orkaitę ir leiskime pakepti dar maždaug minutes arba kol viršus gražiai paruduos.
4
Prieš pat patiekiant, apšlakstykime šviežiomis citrinos sultimis. Galiausiai pjaustome, dedame į lėkštutes ir valgome garuojančiai karštą. Skanaus!