Orkaitėje kepti bulviniai blynai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

aliejus: 1 šaukštas
bulvės: 3 bulvės
citrinos sultys: šlakelis
svogūnai: 1 nedidelis
česnakas: 3-4 skiltelės
druska
pipirai
kiaušiniai: 1
kepimo milteliai: 1 šaukštelis
miltai: 3 šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įjunkite orkaitę įkaisti iki laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojakite kepimo popieriumi bei ištepkite aliejumi. Šitaip darykite todėl, kad naudojant vien kepimo popierių blynai visiškai neapskrus, o vien aliejų – rizikuosite, kad blynai prilips.
2
Tuomet bulves nuskuskite bei sutarkuokite: vieną smulkia tarka, likusias dvi – stambesne tarka (kitaip tariant burokine). Nuspauskite nereikalingą skystį. Kuo daugiau šito skysčio išbėga, tuo blynai bus skanesni, tad pasistenkite nedaryti šito darbo labai atmestinai. Apšlakstykite citrinos sultimis bei gerai išmaišykite.
3
Tada svogūną sukapokite smulkiais kubeliais bei berkite į bulves. Ten pat berkite sutraiškytas arba ganėtinai smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Įberkite druskos, pipirų bei įmuškite kiaušinį. Gerai viską išmaišykite.
4
Kepimo miltelius (jų reikia įdėti tam, kad išpurentų blynų vidų bei jie kuo mažiau panašėtų į kugelį) sumaišykite su miltais. Įmaišykite į paruoštą masę. Gausite kažką tirštesnio nei paprastai kepant bulvinius blynus. Kabinkite šaukštą, dėkite ant kepimo popieriaus, suplokite. Iš tokio kiekio Jums turėtų išeiti maždaug - ganėtinai didelio dydžio blynų.
5
Galiausiai kiškite į orkaitę bei kepkite maždaug - minučių. Tada ištraukite, apverskite bei dėkite atgal dar kokiai --ai minučių. Čia reikėtų karts nuo karto akį užmesti bei patiems blynų būklę įvertinti, gi visi žinom, kaip iškepęs blynas atrodo. Ragaujam ir skanaujam!