Orkaitėje keptos bulvytės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai skanu su šviežiom daržovių salotom, su grietine ar šiaip kaip užkandis prie alaus.

Ingredientai

apie 12 bulvių
druskos
maždaug 3 saujos šaldytų ar šviežių špinatų
pora svogūnų
2 šaukštai majonezo
50 g sūrio
pora skiltelių česnako
pipirų
kitų mėgstamų prieskonių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves su skūrele labai gerai nuplauti, jog neliktų smėlio. Su šakute subadyti bulves.
2
Tada bulvytes šiek tiek apglazūruoti, aptrinti druska. Dėti bulves į orkaitę ir kepti kokių 40-50 min apie 200 laipsnių temp, kol iškeps viduj.
3
Per tą laiką pasiruošti įdarą: svogūną smulkiai supjaustyti.
4
Į puodą su lašeliu vandens (žinoma, galima visą įdarą apkepti ir keptuvėje ant aliejaus ar sviesto) dėti svogūnus, špinatus, pipirus ir kt prieskonius ir viską patroškinti kelias min. Įdarui pravėsus dėti majonezą, tarkuotą sūrį su česnakiuku, viską sumaišyti.
5
Iškepus bulvėms, jas truputuką paskobti šaukšteliu, jog vėliau tilptų į vidų.
6
Į įdarą įmaišyti dar dalį išskobto bulvių minkštimo, darsyk viską gerai išmaišyti ir dėti į bulvių vidų. Šauti dar į orkaitę maždaug 10 min, kol sūris apsilydys.