Perliniai vėdarai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

bulvių: 1,5 kilogramo
perlinių kruopų: 2 valgomųjų šaukštų
žarnų: 80 centimetrų
svogūnų: 2
druskos: 1 valgomojo šaukšto
laurų lapų: keletas
maltų juodųjų pipirų
sūdytų lašinių: 150 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaulės storąsias, bet ne pačias storiausias žarnas, labai gerai išplauname su kempinėle ir druska iš abiejų pusių. Tuomet apiberiame pipirais, laurų lapeliais, bei druska, dar galime įdėti česnako ir paliekame nakčiai šaldytuve. Prieš gaminimą vėl gerai iš abiejų pusių perplauname.
2
Tada verdančiu vandeniu užplikome kruopas bei paliekame mirkti. Geriau tai daryti iš anksto. Nulupame bei sutarkuojame bulves. Pakepiname spirgučius, juos išimame iš keptuvės bei likusiuose taukuose pakepiname svogūnus. Po šaukštą jų dedame į vėdarus, kitus sumaišome su spirgiais - bus pagardas vėdarams. Suberiame mirkytas kruopas. Sudedame druską, prieskonius, išmaišome. Tada šaukštu masę kemšame į žarnas. "Dešra", kurią gauname neturi būti kieta, nes kitaip sprogs.
3
Galiausiai sudedame į taukais iškeptą skardą, įpilame vandens bei kepame maždaug minučių. Kai pakepa kažkur minučių, skrupulingai subadome adata. Kepant vis pašlakstome susidariusiu skysčiu. Patiekiame su svogūnų - spirgučių padažu. Tikras skanumėlis. Ragaujam!