Petražolių sriuba

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

125 g šviežių petražolių lapelių
75 g sviesto
300 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų
1 didelio svogūno, nulupto ir supjaustyto
750 ml vištienos sultinio
125 ml grietinėlės
žiupsnelio druskos
juodųjų pipirų
kelių didelių šaukštų vandens
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Petražolių lapelius padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį susmulkinkite.
2
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytas bulves, suberkite smulkintą svogūną ir petražoles. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves, kol bulvės suminkštės. Į sviestą įlašinkite kelis šaukštus vandens, kad daržovės nepridengtų.
3
Bulvėms suminkštėjus į keptuvę supilkite vištienos sultinį. Uždengę keptuvę sriubą šildykite dar minučių.
4
Sudėkite likusių petražolių lapelius. Atidengę keptuvę kaitinkite sriubą dar kelias minutes ir gerai išmaišykite medine mentele. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Padidinkite ugnį ir leiskite sriubai užvirti.
5
Sriubą supilkite į dubenį ir sutrinkite. Leiskite atvėsti.
6
Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
7
Sriubą šildykite keptuvėje. Patiekite su šviežia itališka duona.