Picos pyragas (Calzone)

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Itališkas picos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais ir švelnaus skonio varške skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Ingridientai

Tešla:
mielės: 1,5 šaukštelio sausų arba 1/3 pakelio šviežių (pakelis 50 g)
kvietiniai miltai: 700 ml
druska: ½ šaukštelio
cukrus: 1 šaukštelis
alyvuogių aliejus: 75 ml
vanduo: 225 ml (šilto)***
Įdaras:
saulėje džiovintų pomidorų aliejus: 1 šaukštas
svogūnai: 1 vidutinio dydžio
Česnakai: 1 sutrinta skiltelė,
varškė: 250 g ricotta
saulėje džiovinti pomidorai: 5-6
petražolės: 2 šaukštai (susmulkintos)
saliamis: 125 g
mocarela: 250 g (tarkuotos)
aliejus: kepti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir suberkite į mieles su vandeniu. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Ant miltuoto stalo minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta (apie 10 minučių). Įdėkite į dubenį, užbarstykite truputį miltų, uždenkite rankšluosčiu ir tegu pastovi 1 valandą, kad pakiltų.
2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite ant mažos ugnies 3-4 minutes. Tada įdėkite sutrintą česnako skiltelę, dar truputį pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Varškę sumaišykite su supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, petražolėmis ir pakepintu svogūnu.
3
Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Iškilusią tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite (turi būti maždaug 30 cm skersmens apvalūs papločiai). Ant vieno užtepkite varškės masę (nuo kraštų netepkite apie 1-1,5 cm). Uždėkite saliamio juosteles ir tarkuotą mocarelos sūrį. Uždenkite kitu papločiu ir suspauskite kraštus. Pyragą įdėkite į miltais pabarstytą skardą ir palikite 15 minučių, kad pakiltų. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol gražiai parus.