Pievagrybių ir bulvių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

šampinjonai: 120-150 gramų
bulvės: 5-7
svogūnų ropeliai: 4
grietinėlė: 300 mililitrų
pienas: 300 mililitrų
sviestas: 2 šaukštai
aliejus: 1 šaukštas
druska
šalavijai
malti juodieji pipirai
tarkuotas fermentinis sūris: 3-4 šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia grybus nuvalome, supjaustome gabaliukais bei pabarstytus druska pakepiname šaukšte sviesto.
2
Tuomet svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ar smulkiau bei sukratome į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepiname maždaug - minučių. Tada sukratome grybus, įdedame šaukštą sviesto bei kepiname dar apie minutes ant nesmarkios ugnies.
3
Paskui bulves nuskutame, supjaustome maždaug cm griežinėliais, sudedame į didelę keptuvę, pabarstome druska, supilame pieną bei grietinėlę, užviriname. Tada karštį sumažiname, uždengiame dangtį bei apie minučių kaitiname (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverčiame.
4
Tada grybus su svogūnais bei bulves sluoksniais perkeliame į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberiame sūrį.
5
Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie - minučių, iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti. Tikras gardumėlis!