Pirmiausia grybus nuvalome, supjaustome gabaliukais bei pabarstytus druska pakepiname šaukšte sviesto.
2
Tuomet svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ar smulkiau bei sukratome į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepiname maždaug - minučių. Tada sukratome grybus, įdedame šaukštą sviesto bei kepiname dar apie minutes ant nesmarkios ugnies.
3
Paskui bulves nuskutame, supjaustome maždaug cm griežinėliais, sudedame į didelę keptuvę, pabarstome druska, supilame pieną bei grietinėlę, užviriname. Tada karštį sumažiname, uždengiame dangtį bei apie minučių kaitiname (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverčiame.
4
Tada grybus su svogūnais bei bulves sluoksniais perkeliame į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberiame sūrį.
5
Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie - minučių, iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti. Tikras gardumėlis!
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.