Pikantiškas bulvių vyniotinis su moliūgų įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

250 g miltų,
6 šaukštai sviesto (iš jų 1 - šilto),
po 1 kiaušinį ir trynį,
750 g nesukrintančių bulvių,
600 g moliūgo minkštimo,
2 svogūnai,
po 150 g daržovių sultinio, tarkuoto kietojo sūrio ("Džiugo") ir riebesnės varškės,
didelis ryšelis smulkiai kapotų lygialapių petražolių, druskos, aitriosios paprikos, muskato riešuto,
3 šaukštai pikantiško padažo (mangų ar kt.),
mažos citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
200 g grietinės,
100 g natūralaus jogurto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Suminkykite tešlą iš miltų, tirpinto sviesto, kiaušinio, druskos ir 6 šaukštų vandens.
2
Aptepkite tirpintu sviestu, uždenkite ir pusvalandį palaikykite.
3
Nuskustas bulves ir moliūgą supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
4
Svogūnus sukapokite. Viską pakepinkite svieste, užpilkite sultiniu ir 20 min. pavirkite.
5
Į masę sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį ir varškę, padažą, pagardinkite citrinų sultimis, druska, dosniai - aštriąja paprika ir muskato riešutu, suberkite 3/4 kapotų petražolių.
6
Tešlą plonai iškočiokite ir ištampykite rankomis iki 50x50 cm dydžio. Paskleiskite įdarą kraštus palikdami tuščius.
7
Juos užlankstykite ir tešlą susukite kaip vyniotinį.
8
Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vyniotinį siūle į apačią, aptepkite su keliais šaukštais vandens sumaišytu tryniu.
9
Kepkite 220 laipsnių C orkaitėje apie 30 min., paskui dar bent 15 min. palikite išjungtoje orkaitėje atviromis durelėmis.
10
Grietinę sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska, pipirais, citrinos žievele, aitriąja paprika, įmaišykite likusias petražoles ir patiekite su griežinėliais supjaustytu vyniotiniu.