Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos krūtinėle: 4
špinatai: 1 puodelis
čederio sūris: 1 puodelis
pomidorai: 1 didelis (perpjautas į keturias dalis)
kiaušinių baltymai: 6
vištienos ar daržovių sultinys: 1/4 stiklinės
miltai: 1/2 stiklinės
alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Padažui:
pomidorai: 1 stiklinė (smulkiai supjaustyti)
pjaustytų špinatų: 1/2 stiklinės
actas: 2 valgomieji šaukštai
vištienos ar daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
bazilikas: šviežias arba džiovintas
druska: pagal skonį
grūsti pipirai: pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pradžioje iki laipsnių įkaitinkime orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasidėkime vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkime po ketvirtadalį špinatų, sūrio bei pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukime į suktinuką. Gerai sutvirtinkime mediniu smeigtuku.
2
Tuomet dubenyje išmaišykime kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkime miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokime miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.
3
Trečiame etape didelėje keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkime vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkime į kepimo skardą ir -iai minučių pašaukime į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkime padažą.
4
Nedidelėje keptuvėje patroškinkime supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkime sultinį, actą, įberkime baziliko. Leiskime padažui užvirti bei troškinkime dar maždaug minutes. Paskaninkite druska bei grūstais pipirais.
5
Galiausiai suktinukus ištraukime iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykime maždaug centimetrų storio riekelėmis. Sudėkime į lėkštes ir apliekime pomidorų padažu. Pagamintą patiekalą papuoškime špinatų lapais. Ragaujam. Skanaus. :)