Pomidorų ir šoninės apkepai su įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Saldus ir pikantiškas su traškia kiauliena, kiaušiniais, pomidorais, česnako laiškais ir pomidorais lebano (sluoksniuotoje) duonoje.

Ingredientai

4 didelės tortilijos
4 pomidorai, supjaustyti kubeliais
8 riekelės virtos ir sutrupintos šoninės
1 puodelis susmulkinto sūrio (čederio arba jūsų pasirinkto)
Kepimo purškiklis arba alyvuogių aliejus riebalams ištepti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2
Išdėliokite tortilijas ant lygaus paviršiaus.
3
Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus ir smulkintą šoninę.
4
Šaukštu dėkite pomidorų ir šoninės mišinio ant kiekvienos tortilijos, palikdami vietos aplink kraštus.
5
Įdarą apibarstykite smulkintu sūriu.
6
Sulenkite tortilijas, suformuodami kvadrato arba stačiakampio formą, ir sudėkite jas siūle žemyn ant riebalais pateptos kepimo skardos.
7
Lengvai apipurkškite kepimo purškikliu arba patepkite alyvuogių aliejumi.
8
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. arba kol kraštai taps auksiniai, o sūris išsilydys.
9
Išimkite iš orkaitės ir palikite porą minučių atvėsti.
10
Pomidorų ir šoninės paplotėlius su sūrio įdaru supjaustykite griežinėliais ir patiekite. Mėgaukitės gardžiu iškeptu kūriniu!