Varškės apkepas, mėsos apkepas ir visokie kitokie apkepai... Bet ar galėjote pagalvoti, kad galima labai nesudėtingai ir pigiai pasigaminti nė kiek neprastesnį apkepą, kurio pagrindiniai ingredientai - sūris ir pomidorai?! Vasariškas, lengvas, greitai pagaminamas ir su daug išsilydžiusio sūrio - štai koks šis naujasis įdomusis apkepas :)
Ingredientai
4-6 pomidorai
2 puodeliai sutarkuoto sūrio (mocarelos, čederio ar kito mėgiamo) + pabarstymui ant viršaus
2 kiaušiniai
10 g sviesto
1 galva smulkinto svogūno
2 skiltelės česnako
Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikas, špinatai ir kiti mėgiami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Supjaustykite pomidorus į griežinėlius, ant jų užpilkite druskos ir palikite, kad pastovėtų apie 20 min.
2
Per tą laiką keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į jį smulkintą svogūną ir česnako skilteles, patroškinkite svieste, kol suminkštės (iki 10 min.)
3
Suberkite svieste pakeptus svogūnus ir česnakus į dubenį, į jį suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
4
Nuo paliktų pastovėti pomidorų nusunkite vandens perteklių, griežinėliais užpildykite paruoštos kepimo formos (padengtos kepimo popieriumi arba išteptos sviestu) pirmą sluoksnį, tuomet dėkite sūrio mišinį, vėl pomidorų griežinėlius ir tęskite sluoksniavimą.
5
Panaudojus visus ingredientus ant viršaus užberkite dar šiek tiek sūrio.
6
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus leiskite šiek tiek pastovėti.
Komentarai
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.