Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

vištos kepenėlės: 500 g
pienas: 500 ml
brendis: 50 g
saulėgrąžų aliejus: 2 v.š.
sviestas: 200 g
kava: 2 v.š.
druska: 1 a.š.
šviežūs baziliko lapeliai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kepenėles užpilame šaltu pienu bei mirkome maždaug valandas. Piene išmirkytas kepenėles nusausiname, nupjaustome nereikalingus mėsos gabaliukus bei jungiamuosius audinius. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei jame apkepame kepenėles maždaug minutes. Kepenėlių išorė turi būti apkepusi, o vidus pasidaryti švelniai rausvas. Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį bei kavą. Nukeliame nuo ugnies bei dar karštas susmulkiname maisto smulkintuvu. Suberiame susmulkintus bazilikų lapelius.
2
Tada sudedame sviestą bei labai gerai viską išmaišome, kad ištirptų sviestas. Pagamintą paštetą supilstome į indelius. Tuomet ant viršaus užpilame šiek tiek lydyto sviesto, kad paruoštas paštetas neišdžiūtų.
3
Galiausiai dėkime bent valandai į šaldytuvą sustingti. Skaniausias šis užtepas pusryčiams. Taip pat puikiai tiks kaip užkandis kai išalksite.