Prancūziški lietiniai su apelsinais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Kiaušiniai: 3 vnt.
Sviestas: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Apelsinai: 2 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
Apelsinų likeris, padažui 3 valg. š.
Pienas: 1 st.
Cukrus: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Citrinos: 1 vnt. (padažui - smulkiai tarkuota žievelė)
Miltai: 100 g
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.
2
Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
3
Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.
4
Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.
5
Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
6
Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.