Pusrytinė duona

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Jei sukate galvą, ką pasigaminti greito pusryčiams, o galbūt nusprendėte nebepirkti duonos ar batono parduotuvėje, arba tiesiog tam neturite laiko, siūlome pasigaminti vos iš 3 ingredientų, labai paprastai pagaminą, itin šviežią, purią ir minkštą naminę duoną, kuri puikiai tiks sumuštiniams ar įvairioms pusryčių užtepėlėms.

Ingredientai

6 kiaušiniai atskirtu baltymu ir tryniu + 2 pilni kiaušiniai
70 ml norimo aliejaus
2 puodeliai migdolų miltų
Prieskoniai: šiek tiek druskos, kepimo miltelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paimti 6 kiaušinius, į vieną dubenį atskirti baltymus į kitą trynius. Į indą su tryniais įmušti du pilnus kiaušinius.
2
Į trynių masę supilti aliejų, gerai išmaišyti, supilti miltus, prieskonius ir viską kartu išmaišyti.
3
Išplakti baltymus, po šaukštą dėti į trynių masę ir vis maišyti.
4
Paruoštą tešlą dėti į kepimo indą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
5